• Képzési és Tábor Központ Szentes-Magyartésen

Manifesztum

Kategória: Információk Megjelent: 2013. szeptember 04. szerda
logo.pngA VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség országos gyermek és ifjúsági érdekvédő szervezet, amelynek tevékenységeiben mintegy 2.000 fő vesz részt. Alapvető célja, hogy a fiatalok önálló felnőtté és olyan európai polgárokká érjenek, akik nem csak a nemzeti identitásukat őrzik meg, de egészséges lokálpatrióták is. Ennek érdekében széleskörű közélet fejlesztési, képzési és kulturális munkát végez illetve menedzsel.

Elnök: Korom Pál
Cím: 6600 Szentes, Kossuth u. 17.
Telefon: 06-63-312-313
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weblap: www.ve-ga.hu

Az önmagát a Vega csillagról elnevező országos civilszervezet 1978-ban alakult meg, ellenzéki szervezetként, tizenévesek és huszonévesek részvételével. A VE-GA Szövetség célja az autonóm polgári lét kialakítása, a társadalmi béke kialakításában való közreműködés, a természeti környezet megóvása, a harmonikus természeti és lakóhelyi környezet kialakítása. Célja továbbá a tagjai, valamint a segítségért hozzá forduló gyermekek és fiatalok érdekeinek védelme, az ifjúsági közélet kialakulásának segítése, együttműködve a helyi civilszervezetekkel, önkormányzatokkal és kormányzati szervezetekkel. A VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség helyi csoportjai nem-formális, tehát iskolán kívüli képzéseket szerveznek pedagógusoknak és más felnőtt segítőknek, illetve tizenéves vezetőknek és segítőknek. Táborokat szerveznek gyerekeknek és fiataloknak, ezen belül hátrányos helyzetűeknek és külföldi magyar fiataloknak. 
Az euroatlanti integráció érdekében nemzetközi együttműködéseket építünk ki hazai és külföldi szervezetekkel. Az elmúlt években kétoldalú kapcsolatokat alakítottunk ki több EU-tagállam ifjúsági szervezeteivel.